Gaśnica pianowa
Gaśnica tego typu przeznaczona jest głównie do gaszenia pożaru wywołanego przez tłuszcz i olej. Najbardziej przydatna w obiektach gastronomicznych.
Produkt ten z asortymentu PPOŻ charakteryzuje się wieloma zaletami, wśród których są:
- możliwość szybkiego użycia zaraz po zdjęciu zabezpieczenia,
- opcja stałego kontrolowania ciśnienia w urządzeniu,
- wydajne użycie, dzięki swobodnej możliwości zapełniania gaśnicy pianowej po wyczerpaniu i ponownym przygotowaniu do zastosowania,
- posiadanie certyfikatu w zakresie bezpieczeństwa użytkowania,
- zróżnicowanie wykorzystania nie tylko w branży gastronomicznej, ale także w gospodarstwach domowych, gdy podczas przygotowywania potraw dojdzie do nieprzewidzianych zdarzeń.
Gaśnica pianowa - pożar urządzeń elektrycznych
Gaśnice pianowe można również wykorzystywać do radzenia sobie z pożarem urządzeń elektrycznych, które pracują pod napięciem mniejszym niż 1000V.
Napisz do nas a przygotujemy Ci ofertę